Fisioterapia com a tractament essencial en pacients amb espina bífida

espina-bifida
EL CGCFE (Consell General de Colegis de Fisioterapeutes d’España) ha destacat la fisioterapia com un tractament essencial per ajudar al paciente que pateixi d’espina bífida a desenvolupar la seva autonomia, a més de recuperar i mantenir la movilitat durant totes les fases de la vida i per assessorar sobre l’ús de material ortoprotèsic.

El vocal del CGCFE, Jesús Reyes Cano, ha explicat que la intervenció del fisioterapeuta és imprescindible en etapes primeres, dins dels diferents serveis de pediatria, escoles i centres adscrits a Benestar Social.

L’espina bífida és un defecte del tub neuronal, un tipus de defecte congènit del cervell, la columna vertebral o de la medul·la espinal, que succeeix a la columna vertebral del fetus quan no tanca completament durant el primer mes de l’embaràs.

La causa més freqüent d’aquesta malaltia és la falta d’àcid fòlic en la mare durant l’embaràs, ja que aquesta vitaminaB ajuda al organisme a la gènesi de cèl·lules noves i és recomanable una dieta alta en verdures de fulla verda, fruites, cigrons, nous i pà enriquit amb cereals.

Entre els tipus d’espina bífida es troba la variant lleu, que és la espina bífida oculta, en la que la mèdul·la espinal i els nervis no es troben afectats i no requereix un tractament.

També el meningocele, una variant molt menys freqüent, en la que apareix un sac plè de líquid a la part oberta de la columna vertebral afecta a les membranes i arrels de la medul·la espinal produïnt greus afectacions tant a nivell motor com intelectual.

¿Te ha gustado? Pues compárteloShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Comments


Deja un comentario